marți, 15 mai 2012

                               Crema De Caramel


     Ingrediente:
  - 2 oua
  - esenta de vanilie
  - 250 ml lapte
  - coaja de la 1/2 de lamaie ( optional )
  - zahar ( 50 gr pentru caramel si 65 gr pentru compozitie )
  - o lingurita unt


   Preparare:
 - intr-un bol se amesteca ouale cu 65 gr zahar.
 - se pune laptele la fiert cu coaja de lamaie si cu esenta de vanilie.-se amesteca din 2 in 2 minute.
 - se strecoara laptele si apoi se toarna peste ou un sfert -se amesteca bine si apoi se toarna restul peste.
 - inrt-o oala pentru sos se pune zaharul ( 50 gr ) si se pune pe foc.
 - cand zaharul s-a dizolvat si s-a caramelizat ( a devenit  un maroniu deschis ) se ia de pe foc si se pune o lingurita de unt - se amesteca viguros.
 - caramelul obtinut ( trebuie manevrat foarte repede ca se intareste ) se toarna in cupe, in strat subtire si se asteapta sa se intareasca ( 3-5 min ).
 - se toarna compozitia preparata mai devreme in cupe peste caramelul intarit.
 - cupele se pun intr-un vas mai mare cu apa fiarta ( apa sa fie 3 sferturi din cupe) si se pun la cuptor timp de 45 min ( se verifica cu scobitoarea).
 - cand cupele sunt scoase din cuptor se desprind de pe margini si se intorc pe o farfurie  ( cu fundul in sus )
 - caramelul v-a fi si pe farfurie dar in special pe budinca obtinuta.


                                    POFTA BUNA!!!





2 comentarii:

  1. Mmmm, delicioasa. Mi-ai dat o idee minunata. Am sa fac si eu dar cu o singura modificare, si anume infuzie de lavanda in lapte..oare ce gust ar avea?

    RăspundețiȘtergere
  2. Cred ca ar fii bun dar ar concura cu gustul de caramel... se poate incerca. Dar o idee minunata :))

    RăspundețiȘtergere