Crema De Caramel
Ingrediente:
- 2 oua
- esenta de vanilie
- 250 ml lapte
- coaja de la 1/2 de lamaie ( optional )
- zahar ( 50 gr pentru caramel si 65 gr pentru compozitie )
- o lingurita unt
Preparare:
- intr-un bol se amesteca ouale cu 65 gr zahar.
- se pune laptele la fiert cu coaja de lamaie si cu esenta de vanilie.-se amesteca din 2 in 2 minute.
- se strecoara laptele si apoi se toarna peste ou un sfert -se amesteca bine si apoi se toarna restul peste.
- inrt-o oala pentru sos se pune zaharul ( 50 gr ) si se pune pe foc.
- cand zaharul s-a dizolvat si s-a caramelizat ( a devenit un maroniu deschis ) se ia de pe foc si se pune o lingurita de unt - se amesteca viguros.
- caramelul obtinut ( trebuie manevrat foarte repede ca se intareste ) se toarna in cupe, in strat subtire si se asteapta sa se intareasca ( 3-5 min ).
- se toarna compozitia preparata mai devreme in cupe peste caramelul intarit.
- cupele se pun intr-un vas mai mare cu apa fiarta ( apa sa fie 3 sferturi din cupe) si se pun la cuptor timp de 45 min ( se verifica cu scobitoarea).
- cand cupele sunt scoase din cuptor se desprind de pe margini si se intorc pe o farfurie ( cu fundul in sus )
- caramelul v-a fi si pe farfurie dar in special pe budinca obtinuta.
POFTA BUNA!!!
Mmmm, delicioasa. Mi-ai dat o idee minunata. Am sa fac si eu dar cu o singura modificare, si anume infuzie de lavanda in lapte..oare ce gust ar avea?
RăspundețiȘtergereCred ca ar fii bun dar ar concura cu gustul de caramel... se poate incerca. Dar o idee minunata :))
RăspundețiȘtergere