Marshmallows( nalbe )
Ingrediente:
- 400 gr. zahar.
- 3 pachete gelatina fara aroma ( 21 gr. ).
- 200 ml. apa.
- un praf de sare.
Mod de preparare:
- se pum 100 ml. de apa ( jumatate din cantitatea de apa scrisa mai sus) cu gelatina intr-un bol destul de inalt, si se lasa de-o parte.
- intr-o craticiora mica se pune restul de apa ( 100 ml. )cu zaharul si se fierbe la foc mic amestecand continu.
- dupa ce zaharul s-a dizolvat si siropul a fiert, se pune peste gelatina amestecand timp de un minut pentru ca gelatina sa se topeasca.
- se bate cu mixerul pana ce de tripleaza in volum si devine alba, spumoasa si are o consistenta de crema destul de groasa.
- se pregateste o tava patrata/dreptunghiulara nu mare in diametru cu hartie de copt in ea.
- peste hartia de copt se pune zahar pudra cat sa devina un strat suptire dar sa acopere toata suprafata tavii.
- in tava se pune compozitia facuta si se acopera cu un strat de zahar pudra se lasa afara pana devine ca o bezea pufoasa la atingere si cand ese apasata se ridica ca o pernuta.
- se taie cubulete si se mananca...
POFTA BUNA!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu