sâmbătă, 1 septembrie 2012

Marshmallows( nalbe )


     Ingrediente:
 - 400 gr. zahar.
 - 3 pachete gelatina fara aroma ( 21 gr. ).
 - 200 ml. apa.
 - un praf de sare.

   Mod de preparare:
 - se pum 100 ml. de apa ( jumatate din cantitatea de apa scrisa mai sus) cu gelatina intr-un bol destul de inalt, si se lasa de-o parte.
 - intr-o craticiora mica se pune restul de apa ( 100 ml. )cu zaharul si se fierbe la foc mic amestecand continu.
 - dupa ce zaharul s-a dizolvat si siropul a fiert, se pune peste gelatina amestecand timp de un minut pentru ca gelatina sa se topeasca.
 - se bate cu mixerul pana ce de tripleaza in volum si devine alba, spumoasa si are o consistenta de crema  destul de groasa.
 - se pregateste o tava  patrata/dreptunghiulara nu mare in diametru cu hartie de copt in ea.
 - peste hartia de copt se pune zahar pudra cat sa devina un strat suptire dar sa acopere toata suprafata tavii.
 - in tava se pune compozitia facuta si se acopera cu un strat de zahar pudra se lasa afara pana devine ca o bezea pufoasa la atingere si cand ese apasata se ridica  ca o pernuta.
 - se taie cubulete si se mananca...



POFTA BUNA!





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu