Galuste cu prune ( fara cartofi )
Ingrediente:
- 300 ml. apa.
- 250 gr. faina.
- un ou.
- 3 linguri ulei.
- un praf de sare.
- 200-300 gr. pesmet
- 4 linguri zahar.
- 100 gr. prune.
Mod de preparare:
- se scot samburii de la prune si se pune zaharul pese ele.
- se pune apa la fiert cu uleiul si cu un praf de sare.
- cand apa fierbe se pune toata faina odata si se amesteca viguros.
- se lasa la racit amestecul facut.
- cand e rece se pune oul si se amesteca pana ce se incorporeaza bine.
- pe masa de lucru se presara faina si se rastoarna amestecul din cratita.
- se presara faina si pe aluat si se framanta un minut.
- se modeleaza tot aluatul in forma de sarpe grasan si cu o lungime aproximativ de 45 de cm.
- se taie bucatele de cam 2 cm latime.
- in acest timp se pune o cratita ( cu diametrul cat mai mare ) cu apa la fiert.
- dupa ce aluatul a fost portionat, fiecare bucatica se face ca o biluta si i-se face o gaura inauntru unde va intra pruna fara sambure, se inchid la capat si se pun in apa fiarta.
- dupa 2 min. se baga paleta sub ele pentru a le desprinde de fundul cratitei.
- cand se ridica la suprafata inseamna ca sunt gata.
- pesmetul se amesteca cu 3-4 linguri de zahar si galustele fierbinti se tavalesc prin pesmet.
- se servesc reci.
Pofta Buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu