duminică, 9 septembrie 2012

Galuste cu prune ( fara cartofi )


     Ingrediente:
  - 300 ml. apa.
  - 250 gr. faina.
  - un ou. 
  - 3 linguri ulei.
  - un praf de sare.
  - 200-300 gr. pesmet
  - 4 linguri zahar.
  - 100 gr. prune.

    Mod de preparare:
 - se scot samburii de la prune si se pune zaharul pese ele.
 - se pune apa la fiert cu uleiul  si cu un praf de sare.
 - cand apa fierbe se pune toata faina odata si se amesteca viguros.
 - se lasa la racit amestecul facut.
 - cand e rece se pune oul si se amesteca pana ce se incorporeaza bine.
 - pe masa de lucru se presara faina si se rastoarna amestecul din cratita.
 - se presara faina si pe aluat si se framanta un minut.
 - se modeleaza tot aluatul in forma de sarpe grasan si cu o lungime aproximativ de 45 de cm.
 - se taie bucatele de cam 2 cm latime.
 - in acest timp se pune o cratita ( cu diametrul  cat mai mare ) cu apa la fiert.
 - dupa ce aluatul a fost portionat, fiecare bucatica se face ca o biluta si i-se face o gaura inauntru unde va intra pruna fara sambure, se inchid la capat si se pun in apa fiarta.
 - dupa 2 min. se baga paleta sub ele pentru a le desprinde de fundul cratitei.
 - cand se ridica la suprafata inseamna ca sunt gata.




 - pesmetul se amesteca cu 3-4 linguri de zahar si galustele fierbinti se tavalesc prin pesmet.
 - se servesc reci. 


Pofta Buna!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu